Design: Ujvári Tomor

Köszönjük, hogy ellátogatott iskolánk honlapjára!

 

"Iskola a gyermekekért, gyermekek az iskoláért!"

 

 

 

 

 


JÁTÉK,!

 

Katt a gombra!

A Somogyszobi Általános Iskola átlagosan

120 tanulóval végzi tevékenységét. 

 

Iskolánk a Kossuth u. 18. szám alatt található, melyhez

nagyméretű park tartozik.

 

Az iskola udvara és épülete ad otthont több megyei és országos rendezvénynek is, melyről bővebben a Somogy Megyei Gyermekcsapatok Szövetségének oldalán olvashat.

 

Településünk lélekszáma megközelíti a 2000 főt. Falunk egyben vasúti csomópont, így Nagyatád, Budapest, Balatonszentgyörgy és Gyékényes felöl is jól megközelíthető (bővebben a "Somogyszob" gomb megnyomásával olvashat Somogyszobról).

 

Iskolánk falun található, mi mégis büszkék vagyunk intézményünkre.

 

Nagyon sok sikeres és közismert személyiség tanult iskolánkban és minden bizonnyal még nagyon sok sikeres ember fejezi be nálunk a 8. osztályt.

 

Minden évben több versenyen vesznek részt diákjaink - megyei, regionális és  országos versenyeken -, ahonnan kimagasló helyezésekkel hazatérő tanítványaink, a pedagógusok lelkiismeretes munkáját tükrözik!

 

Fontos célkitűzésünk a megfelelő színvonalú oktató-nevelő munka mellett, hogy tanulóink a lehetőségek széles tárházával találkozhassanak intézményünkben,  így okozva boldogabb és szebb gyermekkort számukra. 

 

Ez az az iskola, mely diákjai - teljes létszámmal - több alkalommal utazhatott fel Budapestre (különböző programokra), ebben az intézményben találkozhattak diákjaink sztárokkal, fejszámoló művésszel és itt valósult meg sok álom a "csoda" sorozat keretében. 

 

Az iskola pedagógusai több programot és előadást is szerveznek a falu lakosságának. Ilyenkor a tornaterem (mobil színpaddal, stb.) színházteremmé alakul, ahol nagy sikert arató programok részeseivé válhatnak a településünk lakói.

 

Az iskola régi népi eszközök gyűjteményével is rendelkezik, amiket a falu lakói ajánlottak fel intézményünknek. A gyűjteményt falunapon is kiállítottuk, jelenleg a technika terem falát díszítik.

 

15 fős tantestületünk azon tevékenykedik, hogy minden diák jól érezhesse magát iskolánkban és képességeikhez mérten a legjobb tudással folytathassák tanulmányaikat.

 

Intézményünk felszereltségét évente javítjuk, hogy a modern kor elvárásainak is megfelelhessünk. Tevékenységünknek köszönhetően jól felszerelt természettudományi szaktanteremmel, számítástechnika teremmel, nyelvi laborral, demonstrációs eszközökkel (stb.) rendelkezünk, mely segíti a hatékony oktató munkánkat. A folyosón elhelyezett csobogó, a fa játszótér és egyéb díszítések segítik otthonossá és esztétikussá tenni iskolánkat.

 

A könyvtár  és  az Internet segítik tanítványaink tájékozódását, az informatika tantárgy hatékony oktatását.

 

Iskolánk szeretné mindazokat a lehetőségeket megteremteni tanítványai számára, mely szükséges a hatékony pedagógiai tevékenységhez és tanuláshoz.

 

Szeretnénk, ha tanítványaink mindig szívesen gondolnának vissza iskolájukra, nevelőikre és a nekik tartott nagyon sok és színvonalas programra.

 

Köszönjük, hogy ellátogatott oldalunkra, kérjük tekintse meg a Somogy Megyei Gyermekcsapatok Szövetségének oldalát és a látnivalókat bemutató oldalunkat is!